Van 3 tot 5

Still Standing

Ik heb wat getwijfeld om een blogje te schrijven. Ervan uitgaande dat iedereen in diezelfde miserie zit als wij. Dat sommigen bovendien ook ernstig ziek zijn en wij daar tot dusver van gespaard zijn gebleven.

Maar toen Sil vandaag 3 uur aan één stuk ‘I’m still standing -yeah yeah yeah zong, was het schrijven of doorflippen. Hij kent alleen die ene zin. Drie. Uur. Aan. EEN STUK! Gelukkig merkte Jonas tijdig mijn ontluikende hysterie op en smeet hij de kids buiten, mét een radiospeler. Zo ne goeie hebben wij nog ni gehad.

Als ik ooit al idyllische dagdromen had over het runnen van een pittoreske B&B in het kader van sport-toerisme (ja dat bestaat ja) dan zijn die bij deze vakkundig vermoord. Het lijkt hier eerder op een matige all-in aan één of andere riviera. Min het zwembad.

Mijn gastpubliek is luid, met momenten bijzonder ongemanierd, vaak schaars en/of slecht gekleed en vooral: zéér veeleisend. Wat ze verwachten is absoluut niet evenredig met de prijs die ze ervoor willen betalen.

Laat ons beginnen met het gastronomisch aanbod. Elke ochtend zonder pannenkoeken is er één teveel. Maar ALS er dan pannenkoeken zijn, dan is het toch wel JAMMER dat ik geen havermoutje wil maken? Toe mama, pleaaaaaase. Uiteraard is er al een fles kandijsiroop slecht in de kast terug gezet (want stel je voor, ik laat hen mee afruimen – bel de kinderlijn BEL ZE DAN!) waardoor ik al een volledige rol keukenpapier erdoor gejaagd heb. En dat in tijden waar wc- en keukenpapier waardevoller zijn dan olie en goud.

Vervolgens moet er om 10 uur een tienuurtje zijn, om twaalf uur boterhammen (ter info: die drie eten elke middag samen een klein brood op – de lokale bakker heeft alvast geen last van de Corona-crisis), om half vier een verrassing en natuurlijk ook nog warm eten ’s avonds. Waar dan uitgebreid over gezaagd kan worden want de keuken serveert dagelijks groenten . ‘Wagelijk’ aldus Ilias en dat is geen schrijffout.

Ten tweede is er wel gratis WIFI maar die is helaas niet onbegrensd. De gasten moeten een toestemming verkrijgen aan de balie. Bij de zure receptioniste die zich bezighoudt met het tellen van de uren, tot geheel onbegrip van de gasten. Na stevig verzet is het aantal toegestane uren omhoog gegaan. Wie beweert er nu nog dat er geen vakbond meer nodig is?! Ik ben ook enorm blij om te merken dat mijn gasten hun woordenschat sinds kort aanzienlijk is uitgebreid met volgende uitspraken: GIJ KIEKE, Tourné zénéral, Miseriemiseriemiserie…en dat allemaal dankzij het genereuze aanbod van de VRT die ons samen door de Corona zal sleuren door middel van gratis afleveringen van FC De Kampioenen!

En alsof het nog niet uitdagend genoeg was, is één à tweemaal per week  de staff ook nog kritisch onderbemand. Ik werk namelijk in een essentiëel beroep (niet zo één waar voor geapplaudisseerd maar op gespuwd wordt) en mag dus uit mijn kot. Merci Maggie, Merciii. Mijn vorige escape strategie – lange duurlopen- werd enigszins geboycot door de annulatie van mijn marathon. Dat was effe kei hard balen maar als prof atleten niet naar de Spelen mogen, zal ik maar niet te veel blabla maken van mijn gecanceld doel. Perspectief!

Over het animatieprogramma zijn er overigens niet te veel klachten. Er is een mooi aangelegde tuin met speeltoestellen, er zijn creatieve knutselkwartieren en er bestaat de mogelijkheid tot het volgen van de workshop “schilder eens een muur met uw moeder”. Ook de weersomstandigheden vallen mee en de buren langs alle kanten zijn lief. Aan de rechterkant zijn het bovendien schaapjes die net lammetjes hebben gekregen wat volgens mij meteen kan tellen als mini kinderboerderij (dat doen alle hotels he, zo een beetje overdrijven).

Afin bon, dit alles om te zeggen wat iedereen al lang weet. Het is een lastige, intense en bizarre periode in onze levens. Ik heb niet zoveel geduld als juffrouw Evelien en ik ben een neurotische kuisvrouw (If only there was a smaller one to clean this one). Tot slot vind ik het gigantisch k*# dat ik mijn baby neefjes niet kan knuffelen.

Maar zoals Sil het zegt: I’m still standing, yeah yeah yeah…. Courage iedereen. Samen verslaan we dit monster!

 

 

 

<< Terug naar Mijn Blog