Van 3 tot 5

Liefdesweekend

Ik heb hier al wel eens laten doorschemeren dat het organisatietalent van mijn betere helft niet echt super is 😊. Daarom neem ik meestal die taak op mij.

Maar delegeren, wie zijn best doet kan het leren. Manlief mocht daarom dit jaar het weekendje weg voor onze huwelijksverjaardag regelen. Het werd een verrassing, zei hij. Ik heb een paar keer gecheckt of het voor hém toch ook geen verrassing zou zijn. Of er toch zeker IETS voorzien was? Toen hij begon te dreigen dat we zouden gaan kamperen als ik niet onmiddellijk stopte met vissen, heb ik maar berust in mijn lot. (Niet nodig om mij trachten te overtuigen van kamperen, ik geloof u maar het is niet voor mij. Einde.)

Uiteindelijk bleek hij best een goeie job gedaan te hebben. We gingen naar een wijnhuis in de Mosel streek. Daar waar mijn grootouders jarenlang hun witte wijn gingen halen. Waar ik vele glaasjes van gedronken heb met opa zaliger. En bij de geboorte van Ries kwam de bubbel die we schonken ook van daar. Ries-ling, snap je 😊

Achteraf gezien hadden we ons liefdesweekend beter enkele weken eerder gevierd. We waren namelijk nét buiten seizoen. De horeca en de temperatuur waren enigszins vermist. Het fietstochtje langs de Mosel was schilderachtig mooi maar mijn tenen kregen mijn favoriete kleur, blauw. Anderzijds was het er heel rustig en daar zijn wij dan wel weer grote fan van. Samengevat: lekker gegeten en gedronken, heerlijk geslapen en geknuffeld (zoals ouders met jonge kinderen dat zeggen) en prachtige natuur gezien. En ook niet onbelangrijk, we vinden het nog altijd fijn met ons tweetjes samen! Na vijf jaar verdiende dat toch een check-up. 😉

Onze bonenstaak werd gedurende dit alles trouwens getrakteerd op een verwen-weekendje door zijn tante en oom. We waren tamelijk ongerust dat hij niet meer zou willen terugkeren naar de thuisbasis (want zwembad, kermis, snoep, kadootjes enzovoort) maar toen hij deze nacht gewoontegetrouw tussen Jonas en mij kroop, fluisterde hij zachtjes:

Jullie zijn mijn beste vrienden. Van de hele wereld.

Ik ga dan nu de krop in mijn keel wegspoelen. Met een lekker Mosel wijntje 😊 #verwend

<< Terug naar Mijn Blog