Van 3 tot 5

de eerste keer

De eerste keer is altijd een beetje spannend. Je weet niet wat je kan verwachten. Waar je mag op hopen. Waar je moet voor vrezen. De eerste keer is een avontuur, in elke betekenis van het woord. Het zal je veranderen, maar je weet nog niet in welke zin. Misschien valt het mee, is het alles wat je had gedroomd. Maar soms is het een tegenvaller.

Want niet elke eerste keer is er ééntje om in te kaderen. Zo was er de eerste keer dat je hart gebroken werd. Die eerste keer dat je met de fiets viel. Of die keer dat je besefte dat je deze keer niet bij de winnaars zou zijn.

Deze eerste keer was onvermijdelijk.

9 jaar geleden werd ik ‘de eerste keer’ mama. Van een brok Ilias. Een heftige zwangerschap, een pittige bevalling, een heerlijke baby. En nu is het de eerste keer dat wij dat niet samen zullen vieren.

Want voor het eerst valt jouw verjaardag niet in ‘mijn week’. Voor het eerst zal je niet ’s ochtends vroeg bij mij in bed kruipen. Met je immer warme lijfje. Met je warrige krullenbol en je prachtige bruine Bambi ogen. Je zal niet als een bolletje tegen mij aankruipen en in m’n oor fluisterend vragen of je al mag opstaan. Want wij houden alle twee van verjaren. Van de positieve vibe die daar rond hangt. Van het ietwat overdreven gedoe. Met ballonnen en slingers en teveel taart. Alleen dit jaar dus niet.

Natuurlijk hebben we het vooraf gevierd. Met verschillende feestjes zelfs, bubbelgewijs. En natuurlijk waren er kadootjes en een feestje voor de vriendjes (waar ik nog een week van moet bekomen). Opnieuw heb ik jou verteld hoe blij ik ben met jou in mijn leven. En dat je zo een fantastische baby was. Hoe je nooit weende en moekie daarom dacht dat je misschien niet goed hoorde. Dat je sliep en at en sliep en at en nog wat meer van dat. En dat je een pittige peuter was die enorme uitbarstingen kreeg. Van woede én vreuge :-).  Wat een geweldige jonge kerel je bent geworden met gigantische voeten. En hoe fier ik op jou ben. Want alles wat ik als mama al mee mocht maken, was met jou de eerste keer.

Gelukkige verjaardag Ilias. Op nog heel veel eerste keren samen. The good and the bad. Altijd.

 

<< Terug naar Mijn Blog